A tábor elsődleges célja a horvát nemzetiségi identitás kialakítása, fejlesztése volt a 6-14 éves korosztályban. Ennek jegyében a horvát nyelvvel, a horvát nemzeti jelképekkel, a horvát népviselettel, a horvát népi kultúrával (tárgyi és szellemi) ismerkedtek a gyerekek. A táborban nagy hangsúlyt fektettek az egészségtudatosságra is, főként annak testmozgással, sporttal összefüggő vonatkozásaira: minden reggel gimnasztikával indultak a programok, és a projekt révén kapott sporteszközök segítségével több alkalommal rendeztek vetélkedőt, versenyt. Jellegzetes horvát ételek elkészítése és megkóstolása által a gyerekek megismertek néhány étkezéssel kapcsolatos fogalmat és konyhatechnikai eljárást. A gyerekek megtudták, hogy az egészséges élelmiszerek fogyasztásának pénzügyi vonatkozásai is vannak, hiszen a saját környezetünkben, esetleg saját magunknak megtermelt élelmiszer-alapanyagok (növényi és állati eredetűek egyaránt) olcsóbbak a messziről érkezett, és esetleg bizonytalan eredetű élelmiszereknél. A tanulók a környezettudatosság jegyében ellátogattak egy településen működő gazdaságba, ahol a helyi tradicionális gazdálkodásról tanultak, főként haszonállatok tartásának megismerésével.